Even voorstellen

Mijn naam is Mathieu Salari,  fysio-,  manueel – en fascia-therapeut.

Voor uw nek, rug, heup, knie, enkel en schouder klachten ben ik de juiste therapeut.  Ik blijf mij specialiseren in het zo optimaal behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat (spieren, botten en het bindweefsel). Ondertussen is het alweer 2022 / 2023 en ben ik begonnen mij te specialiseren in fasciatherapie volgens de FIT methode en ook met FysioPhysics de 4xT® methode.  Wat is fascia? Dit is het bindweefsel dat om alle organen zit net als om de botten en de spieren. De fascia zorgen ervoor dat de spieren langs elkaar kunnen glijden. Als dit glijden niet meer lukt dan is er een verkleving welke  dan moet  worden los gemaakt. Dit doe ik met een soort stevige massage, “triggeren” en/of door te tapen.

Geboren en op gegroeid ben ik in Culemborg. Martial arts zoals taekwondo, judo en hapkido hebben altijd mijn interesse gehad. Door mijn ervaringen met deze sporten ben ik zeer nieuwsgierig geworden naar het functioneren van het menselijk lichaam. De anatomie bepaalt namelijk hoe het lichaam beweegt. Bij bewegen heb je kracht, flexibiliteit, stabiliteit en coördinatie nodig. Dus fysiotherapie was voor mij een natuurlijke en duidelijke studiekeuze.

Na de middelbare school op het KWC (Koningin Wilhelmina College) ben ik fysiotherapie gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht, waar ik in 1997 ben afgestudeerd. Hierna heb ik twee jaar in Wuppertal, Duitsland in een particuliere praktijk gewerkt. Sinds 2000 werk ik in een particuliere praktijk te Soest.

Als algemeen fysiotherapeut liep ik er steeds vaker tegen aan dat ik sommige patiënten niet meer de juiste zorg kon bieden. Om deze reden ben ik de Master opleiding Manuele Therapie aan de SOMT (Stichting Opleiding Manuele Therapie) te Amersfoort gaan volgen en heb die in 2012 voltooid. 

Nu is het tijd om in 2021 mijn eigen praktijk op te zetten. Mijn droom te verwezenlijken en zelfstandig te gaan werken in mijn geboorteplaats. In een mooie praktijk in Culemborg.

 

Persoonlijke visie

In mijn praktijk staat de patiënt centraal. Voor screening, onderzoek en behandeling neem ik ruimschoots de tijd. Ik vind een hoge mate van betrokkenheid en het informeren van de patiënt over zijn / haar gezondheidsklachten van onschatbare waarde. Persoonlijke benadering en een hoge mate van betrokkenheid vind ik zeer belangrijk.

Ik begeleid mijn patiënten met duidelijke uitleg over de klachten, zodat hij / zij een goed inzicht krijgt over de eigen gezondheid. Als de patiënt snapt wat er aan de hand is en weet wat de klachten, zowel positief als negatief beïnvloedt, dan kan hij / zij hier zelf invloed op uitoefenen. Met deze informatie heeft de patiënt meer controle over zijn / haar eigen gezondheid. Dit is in mijn ogen enorm waardevol.

Er is aandacht in mijn praktijk voor het ontstaan en de preventie van klachten. Met het doel dat de patiënt ook in de toekomst in staat is herhaling van klacht of klachten te voorkomen.

Eerst neem ik zoveel mogelijk de herstel belemmerende factoren weg om zo het herstelproces te bevorderen. Ik stimuleer bewegen en zelfredzaamheid. Voor mijn patiënt betekent dit dat hij / zij medeverantwoordelijk wordt voor het resultaat van de behandeling.

Passie voor het vak, regelmatig bijscholing en overleg met collega’s  houden de kwaliteit van de zorg in mijn fysiotherapie praktijk hoog.

Mathieu Salari

BIG:19047159604